Sociaal modulair woongebouw

Aan de Kluizeweg in Arnhem zal het bestaande appartementengebouw plaats gaan maken voor nieuwbouw. De bestaande woningen voldoen niet meer aan de eisen van vandaag de dag. Er zullen 44 gloednieuwe modulaire sociale appartementen worden gerealiseerd binnen een natuurinclusief gebouw. 

Het gebouw zal gasloos en met zeer hoge isolatiewaarden worden gebouwd. De mogelijkheden voor energieneutraliteit op gebouw niveau worden onderzocht. Het gebouw zal worden voorzien van extensieve groenen gevels welke naast de positieve akoestische en klimaatadaptieve eigenschappen ruimte bieden aan verschillende flora en fauna.

De appartementen en het gebouw zullen zich naar het Oremusplein keren en ook daar op maaiveldniveau een nieuwe relatie aangaan met haar omgeving. Toekomstbestendigheid is een van de belangrijkste peilers van het ontwerp, er wordt gestreefd naar een ultiem gebruik van materiaal en de mogelijkheid deze in de toekomst weer te kunnen vervangen.

Project Details

Opdrachtgever:
Volkshuisvesting Arnhem
Programma:
Sociale woningbouw
Architect:
Bart van den Hoven
Team:
Enrique van den Heuvel, Maud Schinkel, Soufyan El Bouichi, Bart te Witt, Dwayne Mullink,
Renders:
Statt

“Statt ontwerpt en denkt mee over onze woon- en huisvestingsvraagstukken van morgen”

Volkshuisvesting Arnhem

“Statt is een studio van architecten die ontwikkelen in plaats van ontwerpen, oftewel creatieve ontwikkelaars. Bedrijven en overheden komen bij ons als ze een partner zoeken die ook ontwikkelt in plaats van alleen ontwerpt.”

Gemeente Arnhem