StudioOver

Statt is een studio van architecten die ontwikkelen in plaats van ontwerpen, oftewel creatieve ontwikkelaars.

Statt studio overleg schetsen

Statt betekent "in plaats van" in het Duits, waar Die Statt "Plek of stede" betekent. Precies wat wij graag doen, en waar we graag aan werken. Een plek "zo" in plaats van "zo" gebruiken. Waarde toevoegen!

Bekijk Projecten
Statt architecten studio Arnhem

Studio

Wij zijn Statt, creatieve ontwikkelaars in architectuur. Wij bieden onverwachte antwoorden door middel van multidisciplinaire samenwerkingen. Omdat wij geloven dat technische en creatieve disciplines elkaar versterken. Ieder project is een oefening in ruimtelijke ontwikkeling van waaruit Statt kennis en ervaring opdoet die innovatief ingezet wordt in nieuwe projecten.
Architectuur

Wij ontwerpen verrassende gebouwen, plekken en stedelijke ruimte. Het ontwerp is geslaagd wanneer de ruimtelijke en contextuele kwaliteiten maximaal worden benut. Deze maximalisatie wordt behaald door te beginnen met het grondig bevragen van de opgave en analyse van de context. Dit is geen lineair proces, maar gaat gepaard met multidisciplinaire brainstorm- en ontwerpsessies.

Ruimtelijke ontwikkeling

Voordat wij ontwerpen, en het architectuur wordt, werken wij graag aan het concept-, programma-, ontwikkel- en de exploitatiemodellen voor onze opdrachtgevers. Wij onderzoeken de waarden en zien kansen voor de verdere ruimtelijke ontwikkeling.

Advies & Management

Wij begeleiden graag complexe vergunningsprocessen, en adviseren in bouwtechniek voor nieuwbouw, renovatie en transformatie. Wij geven strategisch advies voor vastgoedportefeuilles, adviseren onze opdrachtgevers over de aan- en verkoop van beleggingsobjecten met een ontwikkel potentieel.

Team

Bart van den Hoven – Statt

Bart van den Hoven

Architect en oprichter

Rob van der Meer – Statt

Rob van der Meer

Partner

Enrique van den Heuvel – Statt

Enrique van den Heuvel

Junior ontwerper

Henrieta Harcarikova – Statt

Henrieta Harcarikova

Ontwerper en Projectleider

Steyn Bouwman – Statt

Steyn Bouwman

Junior ontwerper

KDJ_leeg

Daan Wildeman

Stagiair

KDJ_leeg

Vacature

Assistent ontwerper

Statt _ Studio voor Architectuur Arnhem

Statt:

  1. 1 Onderzoekt de opgave, de motivatie en de context;
  2. 2 Initieert creatieve en onderzoekende samenwerking;
  3. 3 Verbetert de leefomgeving duurzaam en verantwoord;
  4. 4 Maakt verrassende, bouwbare plannen.