Spykerhuizen

In het Spijkerkwartier in Arnhem heeft Statt vier geschakelde woningen ontwikkeld én ontworpen. Deze stedelijke inpassing voegt zich zorgvuldig naar haar context middels de dakvorm en het kleurgebruik, een verwijzing naar Arnhems blond. Een hedendaags stoer volume, geheel opgetrokken in CLT en voorzien van een keramische gevel maken van een achteraf-steeg een fijne woonstraat voor gezinnen. Bouwbedrijf Prefit Zal zorgdragen voor de uitvoering met adviezen tijdens het ontwerp van Constabiel adviseurs in bouwtechniek 

Door Team-Krachtstation zijn wij gevraagd om mee te doen aan de architectenselectie voor het nieuwe Krachtstation in Utrecht. Voor dit project hebben wij de samenwerking gezocht met NL Architects en Firm en zijn wij samen tot de laatste ronde van de architectenselectie doorgedrongen. Het multifunctionele voormalige schoolgebouw vol met buurtfuncties, zal in deze nieuwe ontwikkeling plaats maken voor ons ontwerp waarbinnen alle huidige gebruikers een nieuwe plek zullen krijgen.

Helaas heeft de opdrachtgever voor een ander team gekozen. Wij wensen Krachtstation heel veel succes bij deze spannende opgave!

 

Het restaurant van Van der Valk Hotel Arnhem is door Statt compleet getransformeerd.

Binnenstedelijk bouwen

In het Betuwse dorp Kesteren op een voormalige kassenbouw locatie hebben wij in opdracht van Van Swaay Projectontwikkeling en Van der Leij Vastgoed, 15 woningen ontworpen. Binnen het beeldkwaliteitsplan en randvoorwaarden van het naastgelegen reeds gerealiseerde woningbouwplan, hebben we 8 levensloopbestendige patiowoningen, 6 twee-onder-eenkappers en een vrijstaande woning ontworpen. Alles binnen een traditionele baksteenarchitectuur met een ingetogen en herkenbare detaillering zijn woningen ontstaan met een eigentijdse uitstraling.

Aan de Kluizeweg in Arnhem zal het bestaande appartementengebouw plaats gaan maken voor nieuwbouw. De bestaande woningen voldoen niet meer aan de eisen van vandaag de dag. Er zullen 42 gloednieuwe sociale modulaire appartementen worden gerealiseerd binnen een natuurinclusief gebouw. Dit vindt plaats op de Kluizeweg te Arnhem.

Schreeven Muziekinstrumenten is een familiebedrijf uit Nijmegen dat sinds 1933 muziekinstrumenten verkoopt en repareert vanuit de Nijmeegse binnenstad. In de loop van de jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip met meerdere gespecialiseerde vestigingen in Nijmegen.

In 2017 werden wij gevraagd om mee te denken over de samenvoeging en verhuizing van de drie locaties tot een grote locatie in Nijmegen. Alle expertise en specialismen onder een dak. Deze verhuizing maakt het bedrijf toekomstbestendig. Omdat met een voorraad en distributie vanuit de nieuwe locatie het internet beter bediend zal worden.